Voeten & tenen

Medische pedicure

MAAK EEN AFSPRAAK EN BEL: 0495 48 36 75

Teenafwijkingen

Gespecialiseerd in aandoeningen aan de tenen.

 

Afwijkingen aan de tenen komen veel voor. Meestal gaat om het kromme tenen, hamertenen, klauwtenen, vergroeide tenen of overliggende tenen. In de meeste gevallen geven deze afwijkingen geen last, maar met name de tweede en derde afwijking geven vaak problemen door extra druk van de schoen. De kans op likdoorns is daardoor groter. Teenafwijkingen zijn over het algemeen op een chirurgische manier goed te behandelen.

 

Hallux valgus is een scheefstand van de grote teen waarbij een pijnlijke knobbel (bunion) aan de binnenkant optreedt. Nauw of slecht schoeisel is meestal de oorzaak, maar ook de erfelijke factor is belangrijk. Samen met hallux valgus komen vaak hamertenen of klauwtenen voor.

 

Hamertenen staan naar boven door een onjuiste stand van de teengewrichten. Ze kunnen met erfelijke aanleg te maken hebben, het dragen van verkeerd schoeisel in de jeugd, een breuk of reuma. Er ontstaan vaak pijnlijke likdoorns op, doordat de hamerteen tegen de schoen drukt en schuurt. Door meer druk op de voorvoet kunnen de tenen ook overbelast raken.

 

Klauwtenen hebben dezelfde oorzaak als hamertenen, maar een klauwteen is zo vervormd dat de top van de teen de grond niet raakt.

 

Voor dit soort afwijkingen of voor mallettenen, ruitertenen, stijve tenen of een kleermakersknobbelkunt u altijdbij pedicure Dirk Ost terecht.

 

Contacteer ons en maak een afspraak met Voeten & tenen in Schoten (Antwerpen)!