Voeten & tenen

Medische pedicure

MAAK EEN AFSPRAAK EN BEL: 0495 48 36 75

Huidaandoeningen

Efficiënte behandelingen voor huidaandoeningen.

 

Bij Voeten & tenen van gespecialiseerd medisch pedicure Dirk Ost (in Schoten bij Antwerpen) bent u aan het juiste adres om u op een professionele manier te laten behandelen voor de meest voorkomende huidaandoeningen op uw voeten. Dankzij ruim vijfentwintig jaar ervaring is alle expertise in huis om de volgende aandoeningen te behandelen:

 

Eelt wordt gevormd als reactie van de huid op druk en wrijving. Als een soort verdedigingsmechanisme verdikt dan de bovenlaag van de huid. De zenuwuiteinden worden geprikkeld, wat tot verhoogde bloedtoevoer en versnelde celopbouw leidt. Een te dikke eeltlaag kan branderig aanvoelen of pijnlijk zijn.

 

In eelt kunnen ook eeltpitten en likdoorns ontstaan. Eeltpitten zijn pijnlijke, witte puntjes die diep in een eeltvlak groeien. Een likdoorn is eelt dat naar binnen gegroeid is en daar extra druk uitoefent, dus erg pijnlijk.

 

Wratten zijn kleine, goedaardige gezwellen veroorzaakt door een virus, meestal op handen en/of voeten. Als een wrat zich op de voetzool bevindt (doorn- of mozaïekwrat), kan die erg pijnlijk zijn.

 

Wintervoeten, wintertenen of winterhanden ontstaan door kou, vooral vochtige koude. De bloedsomloop in aders en slagaders raakt verstoord, wat leidt tot pijnlijke rode en blauwe zwellingen, die kunnen jeuken als de huid warm wordt.

 

Er bestaan droge en vochtige kloven. Vochtige kloven komen meestal tussen de tenen voor. Droge kloven ontstaan als de huid extra droog is en zijn elasticiteit verliest. De kloven kunnen openscheuren en zelfs gaan bloeden en ontsteken.

 

Er zijn duizenden verschillende soorten schimmels, die meestal de huid of de nagels aantasten.Huidschimmel of zwemmerseczeem en schimmelnagels of kalknagels zijn bekende voorbeelden.

 

Blaren ontstaan door wrijving. De huid wordt gevoelig en rood, waarna de opperhuid loslaat en er een ruimte ontstaat gevuld met vocht.

 

Neem contact op en vertrouw op pedicure Dirk Ost om u van deze problemen te verlossen!