Voeten & tenen

Medische pedicure

MAAK EEN AFSPRAAK EN BEL: 0495 48 36 75

Voetafwijkingen

Professionele hulp bij voetaandoeningen.

 

Voetafwijkingen zijn misvormingen, die door allerlei oorzaken kunnen optreden. Ze zorgen vaak voor storingen in de motoriek, die evenwichtsstoornissen kunnen veroorzaken. Er bestaan zowelaangeboren afwijkingen als aandoeningen die door een trauma ontstaan. Reuma leidt bijvoorbeeld tot standafwijkingen van de voet.

 

Aangeboren voetafwijkingen

Primair aangeboren misvormingen zijn afwijkingen aan de voeten die in hoge mate erfelijk zijn. Voorbeelden daarvan zijn het ontbreken van tenen of het samengroeien ervan.

Secundair aangeboren afwijkingen ontstaan pas tijdens de ontwikkeling van het lichaam voor de geboorte. Een abnormale invloed zoals een rare houding tijdens de zwangerschap is dan de oorzaak van de aandoening.

 

Niet-aangeboren voetafwijkingen

Niet-aangeboren voetafwijkingen worden meestal veroorzaakt door een ongeluk, ziekte of blessure.Zoiets kan zich al tijdens de geboorte voordoen als het proces abnormaal verloopt. Maar ook ziektes zoals diabetes en reuma, de overbelasting van gewelven of het verslappen van spieren en banden kan een afwijking veroorzaken. Voorbeelden zijn spreidvoeten, platvoeten en holvoeten of hielspoor.

 

Pedicure Dirk Ost van Voeten & tenen in Schoten (Antwerpen) adviseert u graag over aangepast schoeisel voor uw voetafwijking.

 

Neem contact op en laat u adviseren door Voeten & tenen in Schoten (Antwerpen)!