Voeten & tenen

Medische pedicure

MAAK EEN AFSPRAAK EN BEL: 0495 48 36 75

Reumatische voet

Dirk Ost zorgt ervoor dat gewrichtsreuma u niet in de weg zit.

 

Reuma is een verzamelnaam voor allerlei acute of chronische ontstekingen van het bewegingsapparaat, die zowel oude als jonge mensen treffen. De aandoeningen zijn geen gevolg van aangeboren, neurologische of traumatische afwijkingen. Een van de meest voorkomende vormen van reuma is reumatoïde artritis.

 

Reumatoïde artritis of gewrichtsreuma is een langdurige gewrichtsontsteking van hand- en/of voetgewrichten. Het is een auto-immuunziekte, ook wel systeemziekte genoemd, waarbij het afweersysteem zich tegen delen van het eigen lichaam keert, bv. kraakbeen, bot, gewrichten en gewrichtskapsels. Hoe langer de ontsteking duurt, hoe meer er beschadigd raakt en kan vergroeien.

 

Bijna alle reumapatiënten hebben klachten aan hun voeten, waarbij ook vaak eelt- en likdoornvorming of nagelafwijkingen optreden. Daarnaast komen bij hen intense vermoeidheid, stijfheid, zwellingen, brandende voeten, scheefgroei en standsverandering vaak voor.

 

Reumatoïde artritis kan niet genezen worden, maar valt heel goed te behandelen. Bij pedicure Dirk Ost in Schoten (Antwerpen) bent u verzekerd van de juiste voetverzorging zodat u weer op wolkjes loopt.

 

Maak een afspraak met Voeten & tenen in Schoten en Dirk Ost komt naar u toe, of neem vrijblijvend contact op!