Voeten & tenen

Medische pedicure

MAAK EEN AFSPRAAK EN BEL: 0495 48 36 75

Diabetische voet

Professionele verzorging voor diabetische voeten.

 

Mensen die suikerziekte of diabetes mellitus hebben, hebben vaak last van een slechte doorbloeding van de voeten. Zeker patiënten die al langer dan zes of zeven jaar aan diabetes mellitus lijden, ontwikkelen vaak voetafwijkingen (ongeveer 40 – 50%).

 

Door de verslechterde doorbloeding en beschadiging van de zenuwbanen treedt er gevoelloosheid op in de voeten, waardoor de patiënt wonden en/of drukplekken minder snel gewaarwordt. De beschadigingen aan voeten en nagels kunnen zo te laat worden vastgesteld en niet meer op tijd behandeld worden. In het ergste geval sterft een deel van de voet of de hele voet langzaam af, wat kan leiden tot een amputatie van tenen, een deel van de voet of zelfs een deel van het been.

 

Een diabetische voet kunt u onder andere herkennen aan een droge huid, een lagere gevoeligheid van de voeten, koude voeten, verkleuring, pijn of tintelingen, kuitkramp of etalagebenen of slecht genezende wonden. Een op de drie diabetespatiënten heeft last van schimmelinfecties aan de voeten zoals kalknagels.

 

Hebt u diabetes, besteed dan extra zorg aan uw voeten en nagels. Laat ze regelmatig controleren en verzorgen door pedicure Dirk Ost in Schoten (Antwerpen).

 

Neem contact op voor advies over schoeisel en voetverzorging als u aan diabetes lijdt!