Voeten & tenen

Medische pedicure

MAAK EEN AFSPRAAK EN BEL: 0495 48 36 75

Voettips

Tips voor gezonde voeten

 

Wist u dat drie op vier mensen tijdens hun leven last hebben van problemen met hun voeten? En voor vrouwen geldt zelfs dat ze er vier keer meer last van hebben dan mannen. Een van de oorzaken daarvan is dat vrouwen op hoge hakken lopen. Maar of u nu een vrouw of man bent, besef dat de meeste voetproblemen opgelost kunnen worden. Dus verdring de pijn aan uw voeten niet langer en vertrouw op medisch pedicure Dirk Ost van Voeten & tenen in Schoten.

 

Bij Dirk Ost uit Schoten (Antwerpen) bent u aan het juiste adres voor een professioneleverzorging van uw voeten, maar ook voor allerlei advies en tips:

  • Droog uw voeten altijd goed af na het wassen, zeker tussen de tenen en bij de nagelriemen, en geef ze daarna kans om volledig te drogen.
  • Wrijf uw voeten regelmatig in met een vochtregulerende crème of baby-olie en voorkom uitdroging van de huid.
  • Knip teennagels recht af, de hoeken kunt u met een nagelvijl iets afronden.
  • Als u schoenen gaat kopen, doe dat dan aan het eind van de dag. Dan zijn uw voeten namelijk iets dikker dan in de ochtend. Pas allebei de schoenen staand aan, maar loop er ook op rond.
  • Een stevige hielomsluiting (contrefort) verkleint de kans op het verzwikken van de enkels. Kies een hielomsluiting die u niet met de duim kunt induwen. Uw tenen moeten vrij kunnen bewegen in de breedte en de hoogte.
  • De ideale hakhoogte is voor mannen 1,5 tot 2 centimeter en voor vrouwen 3,5 centimeter. De breedte van de hak bepaalt hoe stabiel u op uw schoenen staat. Een soepele zool zorgt voor een goede afwikkeling van de voet.
  • Als u een schoen te klein koopt, blijft dat zo, want een schoen loopt niet uit en wordt niet groter. Het bovenleer wordt mettertijd wel soepeler en past zich aan aan het model van uw voeten.
  • Kies voor goed passende leren schoenen met katoenen of wollen sokken en voorkom voetproblemen.

 

Contacteer medisch pedicure Dirk Ost vrijblijvend om advies of meer informatie!